Mjöl, vatten, salt och tid för jäsning. Det är allt som krävs för att skapa en surdegskultur.
Maxime bakar alla sina bröd för hand och med så många ekologiska råvaror som möjligt. Det är viktigt för honom att baka surdegsbröd utan tillsatser i brödet. Han vill erbjuda ett gott och näringsrikt surdegsbröd med få ingredienser, är bakat med långa jäsningstider, skorpan blir hård medan insidan är mjuk och saftigt.
SM-bröd
Ett surdegsbröd som Maxime vunnit SM i mathantverk och som vi är mycket stolta över. Brödet är smaksatt med solroskärnor och linfrön som gör det gott och smakrikt.
Ingredienser:
Vetemjöl *, fjällvatten, surdeg, solroskärnor*, linfrö*, havssalt
Lantbröd
Ett ljust surdegsbröd som passar mycket bra till soppor men också till att
ta med på fjället.
Ingredienser:
Vetemjöl *, Fullkorn vetemjöl*, fjällvatten, surdeg, havssalt
Valnötsbröd
Ett smakrikt surdegsbröd med valnötter. Perfekt bröd om du önskar en lätt förrätt eller lättare måltid. Toppa brödet med getost och honung med några minuter i ugnen. Valnötterna i brödet kommer smaka perfekt till getosten.
Ingredienser:
Vetemjöl *, fjällvatten, surdeg, valnötter*, havssalt
Rogen Råg
Ett saftigt rågbröd med 60% fullkorns rågmjöl. Brödet har inte så hård skorpa och är mjuk och saftigt inuti. Rågbrödet är våra barns favorit.
Ingredienser:
Fullkorn rågmjöl*, Vetemjöl*, fjällvatten, surdeg, havssalt, havreflingor*
Baguette
Lika perfekt till soppa, som till middag eller till frukost.
Vetemjöl *, Fullkorn vetemjöl*, fjällvatten, surdeg, havssalt
Frallor
Dinkel frallorna är smaksatta med hela dinkelkorn och toppade med pumpakärnor. De är goda till frukosten och smidiga att ta med på fjällturen.
Ingredienser:
Vetemjöl*, fjällvatten, surdeg, hel dinkel*, havssalt
*Ekologiska eller kravmärkta råvaror
© 2024
grövelsjövägen 471, 79792 idre