Ett Mathantverk

Mjöl, vatten, salt och tid för jäsning. Det är allt som krävs för att skapa en surdegskultur.

Maxime bakar alla sina bröd för hand och med så många ekologiska råvaror som möjligt. Det är viktigt för honom att baka surdegsbröd utan tillsatser i brödet. Han vill erbjuda ett gott och näringsrikt surdegsbröd med få ingredienser, är bakat med långa jäsningstider, skorpan blir hård medan insidan är mjuk och saftigt.

SM-bröd

Ett surdegsbröd som Maxime vunnit SM i mathantverk och som vi är mycket stolta över. Brödet är smaksatt med solroskärnor och linfrön som gör det gott och smakrikt.

Ingredienser:

Vetemjöl *, fjällvatten, surdeg, solroskärnor*, linfrö*, havssalt

Lantbröd

Ett ljust surdegsbröd som passar mycket bra till soppor men också till att ta med på fjället.



Ingredienser:

Vetemjöl *, Fullkorn vetemjöl*, fjällvatten, surdeg, havssalt

Valnötsbröd

Ett smakrikt surdegsbröd med valnötter. Perfekt bröd om du önskar en lätt förrätt eller lättare måltid. Toppa brödet med getost och honung med några minuter i ugnen. Valnötterna i brödet kommer smaka perfekt till getosten.

Ingredienser:

Vetemjöl *, fjällvatten, surdeg, valnötter*, havssalt

Rogen Råg  

Ett saftigt rågbröd med 60% fullkorns rågmjöl. Brödet har inte så hård skorpa och är mjuk och saftigt inuti. Rågbrödet är våra barns favorit.

Ingredienser:

Fullkorn rågmjöl*, Vetemjöl*, fjällvatten, surdeg, havssalt, havreflingor*

Baguette

Lika perfekt till soppa, som till middag eller till frukost.

Ingredienser:

Vetemjöl *, Fullkorn vetemjöl*, fjällvatten, surdeg, havssalt

Frallor

Dinkel frallorna är smaksatta med hela dinkelkorn och toppade med pumpakärnor.  De är goda till frukosten och smidiga att ta med på fjällturen.

Ingredienser:

Vetemjöl*, fjällvatten, surdeg, hel dinkel*, havssalt

*Ekologiska eller kravmärkta råvaror