Sen jag var barn bakade jag surdegsbröd med min morfar. Vi blandade degar för hand i ett traditionell tråg och bakade av den i en ved ugn.  20 år senare startade jag ett Fjällbageri upp i den lilla by, Grövelsjön i Norra Dalarna. Här kall jäser jag mina surdegsbröd över natten, det gör dem både nyttigare och mer hållbara. Att baka med surdeg blev en självklarhet efter att jag gick på utbildning på Eldrimner i Ås. Under ett års tid fördjupade jag mina kunskaper att baka med surdeg och vad Mathantverk är. Efter många veckor praktik både i Sverige och Frankrike besvarades kärleken till brödbakandet direkt. Redan en månad efter uppstarten vann jag SM i Mathantverk med ett surdegsbröd smaksatt med solros och linfrö, även idag kallad SM brödet.

Efter dagens arbete i den lilla bagarstugan kliver jag rakt ut på fjället med alla dess lockelser. Dessutom får jag mycket tid att spendera med mina nära och kära samt mina fritidsintressen.

 
Grövelsjön Fjällbageri

Grövelsjövägen 471

79091 Idre

Maxime Kindlund